Food Standard
IFS
De IFS Food die is opgezet in nauwe samenwerking met de retail-sector, producenten, voedselverstrekkers en certificatie-instellingen.
Belangrijkste wijzigingen in de IFS Food versie 6.1 zijn:
- Toevoeging van foodfraude management
- Allergenenmanagement is uitgebreid met een aantal eisen
De KO’s zijn: |
|
1.2.4 |
Directieverantwoordelijkheid |
2.1.3.8 |
Monitoring systeem van elke CCP |
3.2.1.2 |
Persoonlijke hygiëne |
4.2.1.2 |
Grondstofspecificaties |
4.2.2.1 |
Voldoen aan product/receptspecificaties |
4.12.1 |
Beheersing vreemde delen |
4.18.1 |
Traceerbaarheid |
5.1.1 |
Interne audits |
5.9.2 |
Procedure voor terugtrekken en recall |
5.11.2 |
Corrigerende maatregelen |
De eindscore wordt bepaald door het aantal bij de audit gehaalde punten te delen door het te behalen maximum aan punten en dit uit te drukken in procenten.
A = 20 punten: Volledig in overeenstemming met het criterium in de standaard
B = 15 punten: Bijna volledig in overeenstemming met het criterium, maar er werd een kleine afwijking vastgesteld
C = 5 punten: Slechts een klein gedeelte van het criterium is geïmplementeerd
D = 20 punten aftrek: Het criterium in de standaard is niet geïmplementeerd
Bij KO-criteria is geen C-score mogelijk. Wanneer aan een KO-criterium een “D” wordt toegekend, wordt 50% van het mogelijke totale aantal punten afgetrokken; dit betekent automatisch dat de auditee “niet goedgekeurd” is voor IFS-certificatie. Een D-score op een niet KO-aspect leidt tot aftrek van 15% van het mogelijke totale aantal punten.Het certificaat op basisniveau wordt toegekend bij een score van minimaal 75% en acceptatie van het ingediende actieplan, bij een score van meer dan 95% en acceptatie van het ingediende actieplan vindt certificatie plaats op “hoger niveau”
Good4Food Consultants kan u begeleiden naar een succesvolle implementatie van IFS Food Standard.